Ordet onasut kommer ifrån en dialekt vid namn Åmotsmål. En förklaring återfinns i min gamla blogg. Jag tänker inte gå in mer på det utan nöjer mig med att referera. I egenskap av egennamn är onasut etablerat och det förflutna är kuriosa ämnat för den intresserade.

På sina håll förekommer även foobazar, som i likhet med foobar är en placeholder. Ganska ofta är foobar upptaget så jag började använda foobazar mer och mer och känns idag vid det som ett av mina frekvent använda användarnamn.

Värt att påpeka är att jag gör en distinktion. Jag ser varken onasut eller foobazar som nicknames. Det är två ord som jag använder ofta och två ord som förknippas med det jag gör – i egenskap av egennamn för saker jag skapat. Inte som smeknamn för mig.

bjornungar

Draft:

Note to self. This whole page is to be considered a draft and information that shouldn’t be in the final version might be available for reading at the moment.

Things this page should explain:

  • what is the meaning of onasut – åmotsmål
  • what is the meaning of foobar – placeholder
  • the photo should be explained – post (have been replaced)
  • should i write something about myself? we’ll see about that
  • ..

Skriv på svenska! Möjligen en kortversion på engelska som komplement.

Random quotes and such to use as reference:

The term foobar is a common placeholder name, also referred to as metasyntactic variable, used in computer programming or computer-related documentation. [en.wikipedia.org/wiki/foobar]

Länka till posten Illjälu som en del i att förklara Onasut. Skriva om i lite mer aktuell tappning? Kolla häftet efter fler referenser/anekdoter? Uppd. Bör nog ta mig i kragen och döpa den här bloggen först eller skriva en bättre förklaring så att det inte blir förvirrande med mina undermåliga namnkonventioner.

Annonser

Ett svar to “Vadå onasut?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s