Via nyhetsflödet fick jag den puff jag behövde för att komma mig för att ta nya tag i ett ärende. Det nya tillvägagångssättet är en anmälan till Konsumenternas Tele- och Internetbyrå. Väntar med spänning på att se om de kan bidra med något. Om inte annat så fick jag åtminstone ventilera lite. Då jag över lag är nöjd med hyresvärden avstod jag i min anmälan och så även på bloggen från att lämna ut dennes namn.

Jag bor sedan hösten 2007 i en lägenhet där AllTele levererar bredband och telefoni till hela fastigheten. Månadskostnaden till AllTele är satt till noll kronor men ett obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni debiteras på hyran.

Vid ett antal tillfällen har jag kontaktat AllTele och påpekat att de inte meddelat mig vad jag har för nummer men att linjen ändå är aktiv. Med risk för att nyttjande skulle debiteras den förre hyresgästen och räknas som olovligt nyttjande har jag därför inte använt fast telefoni i väntan på att AllTele ska bekräfta att de har satt upp mitt abonnemang och att allt är i ordning. Senast jag fick svar på en felanmälan så löd svaret att de beklagade att ärendets glömts bort och att det skyndsamt skulle åtgärdas. Jag har en telefon inkopplad men använder den aldrig. Ibland ringer det folk och söker den förre hyresgästen.

Att telefonitjänsten inte levereras anmäler jag numera endast i samband med att jag felanmäler bredbandet vid driftstörningar. Senast besvarade de endast anmälan om bredbandet, och då först efter så många dagar att problemet var ur världen och med något de kopierat in utan att läsa min anmälan.Vid driftstörningar av bredbandet förnekar de konsekvent problem. Vid ett tillfälle satt ett anslag i trapphuset med texten ”Är det någon mer som upplever problem med bredbandet? När jag ringer till AllTele säger det att jag är den ende i hela huset som klagar så felet måste ligga hos mig.” Listan var fulltecknad med namn.

Eftersom att de har ett avtal med hyresvärden kan jag inte byta leverantör. Att anmäla något till AllTele känns lönlöst och då jag inte betalar direkt till dem kan jag ju inte avstå från att betala räkningen för en tjänst de inte levererar. Anmäler jag det till hyresvärden så beklagar det men jag har inte sett något konkret exempel på att de bryr sig. Den enda förändring jag varit med om var att de vid ett tillfälle sänkte hastigheten från 4 MBit till 2 MBit, höjde priset och samtidigt erbjöd 10 MBit för en ytterligare höjd kostnad.

Det intryck man får av branschen som helhet lämnar ju en del att önska och jag tycker inte att artikeln träffar rätt. För ärligt talat så är det ju inte kundtjänstens oangemang som är problemet. Det är snarare salt i såren. Problemet är ju när leverantörerna inte levererar.

Uppdaterad med fler länkar som jag råkat snubbla över: ComHem ComHem ComHem

Annonser