Pelorus

Pelorus

När tisdagens fototema är fordon så kan jag inte låta blir att bidra med en bild från semestern i Kroatien. När vi morgonen efter ett nattligt åskväder rullar ut seglen (en uppenbar nackdel med rullstor och rullfock är att man aldrig kan säga att man hissar seglen) och börjar kryssa märker vi att en något större båt har tillbringat natten precis utom direkt synhåll från där vi låg. Vi tog några bilder och efter hemkomsten avslöjar sökning på wikipedia att båten ägs av Roman Abramovich och att det bara är hans näst största lyxyacht. Utöver en massa pengar, olja och fotbollslaget Chelsea så äger han även världens störta lyxfartyg (anm: levereras under 2010).

Utöver helikoptern på bilden så har yachten Pelorus ytterligare en helikopterplatta och en armada av följebåtar. Med uttrycket ”Deras dinge är större än oss!” konstaterades att deras utflyktbåt (som tyvärr inte är med på bilden) var större än vad man hittar i svenska hamnar. (Vilket bör tas med en nypa salt då Pelorus faktiskt besökte Stockholm 2008.)

En av de saker som hände under resans gång var att vi accepterade dinge som ett vedertaget ord. Frasen ”långseglaren håller sig alltid med gummidinge” är inte längre lustig.

Många parenteser blev det. Kan det vara mitt undermedvetna som försöker säga mig att jag saknar LISP?

Annonser