Efter att ha gått igenom helgens bilder har jag valt ut tre från igår. Att de bästa bilderna togs igår beror främst på att jag glömde bort kameran när vi åkte till Öninge för att göra djupdyk idag. Härlig känsla att gå ner på 27 meter och simma runt där några minuter. Precis som i teorin så gick luften åt betydligt snabbare där nere. Ett clean dyk. På fem meters djup fick några kurskamrater fick lära sig ett nytt tecken on the fly. Knuten näve upp-ner tre gånger därefter två fingrar som en sax. Ja, det kanske inte är ett standardiserat tecken men det betyder ”Ska vi klunsa?” – även känt som sax, påse, sten. Någonting ska man ju fördriva tiden med under säkerhetsstoppet.

Dag ett. Första dyket – Peak Performence Buoyancy. I vattnet syns en instruktör, två par och ett sk trepar. Undertecknad är närmast kameran till vänster.

Två dyk senare. Solnedgång över Vättern. Det andra dyket var ett navigeringsdyk. En kompass under vatten fungerar väldigt snarlikt en kompass ovan vatten – teehee. Att räkna fenspark för att uppskatta avstånd tyckte jag inget vidare om. Föredrar navigering mha riktning och naturliga referenser framför att förlita sig på avstånd.

Förberedelser inför nattdyket. Det svåraste var nog faktiskt att hitta all utrustning som man hade hängt av sig på bra ställen medan det var ljust.

Dag två så var vi jämna par och började som sagt med ett djupdyk. Därefter åkte vi tillbaka till Hästholmen och avslutade med Search and Rescue. För mig och min parkamrat gick det sådär. Vårt sökmönster såg bra ut så länge vi inte råkade komma i närheten av det eftersökta objektet. På något nästan magiskt sätt så lyckades vi undvika att hitta en blå bildörr. Min parkamrat hade högre luftförbrukning än jag så vi fick göra ett semi-avbrott i dyket. Han gick upp och bytte flaska medan jag väntade nedanför rampen. Sedan fortsatte vi och med totalt 60 min bottentid och närmare 1,5h i vattnet så blev bildörren slutligen räddad. Godkänd på kursen! Inom några veckor kommer certifikatet. Undrar hur kinkigt det är om jag inte hinner få det i tid för Dyk-Leif om två veckor. Borde inte vara några problem men kanske borde låta skriva ett tillfälligt cert utifall.

Annonser