I Hässleholms kommun har några eldsjälar kämpat för att få byta ut den fyndiga skylten Herr Gårman som markerar övergångsställen mot en Fru Gårman. Idag kom nyheten att regeringen avslår deras begäran. En av de drivande för projektet visar med sina kommentarer att han inte borde tillåtas ha mandat att förvalta våra skattepengar.

Att Vägverket sedan fått i uppdrag att utreda frågan var också en positiv bieffekt.

Så att vägverket lägger ner pengar på att utvärdera om Fru Gårman associeras lika enkelt till ”här går man” som det tidigare namnet Herr Gårman tycker han är bra? I mina öron låter det som en onödig utgift. Pengar som jag tycker det vore bättre om vägverket använde i sin strävan efter att nå nollvisionen.

Att regeringen nämnde enhetlighet som ett av skälen till avslaget kommenterar samme person med följande ord.

[..] men om det är ett problem med två olika skyltar så varför inte ha en kvinna då. Det har ju varit en gubbe i hur många år som helst.

Ja du herr politiker. Tror du på fullaste allvar att det är gratis att byta ut alla skyltarna? Tycker du på fullaste allvar att det är en befogad utgift? Är det verkligen det bästa du kan komma på att använda de pengarna till? Det är ta mig fan upprörande att du får betalt med skattepengar för att sitta och slänga ur dig så dumma populistiska förslag.

Pengar ut jämställdhetsbudgeten kan man väl se till att satsa på som är troligare att generera en samhällsnytta? Snälla?

Annonser