Som en del i min strävan att få världen att använda bättre klienter för snabbmeddelanden vill jag göra er uppmärksamma på att det finns en ny version av Pidgin att ladda ner.

Pidgin är en grafisk modulär meddelandeklient baserad på libpurple som kan ansluta till AIM, MSN, Yahoo!, XMPP, ICQ, IRC, SILC, SIP/SIMPLE, Novell GroupWise, Lotus Sametime, Bonjour, Zephyr, MySpaceIM, Gadu-Gadu och QQ samtidigt.

Senaste versionen heter 2.4.1 och i likhet med tidigare versioner kan man använda flikar för att hantera konversationer. Om man har kompisar med flera konton går det att slå samman konton och skapa en kontakt per person. Pidgin har fortfarande stöd för Off-the-Record messaging. Och mycket mycket mer.

Jag har tidigare skrivit om Pidgin och OTR på engelska två gånger och de posterna hör till mina populäraste, eller åtminstone mest lästa.  De heter Why use another IM client? och Off-the-Record instant messaging privacy.

Uppdatering. Tidigare länk till kategorin Privacy ersatt med direktlänkar. Kan även tipsa om ytterligare en post – en guide till hur man konfigurerar OTR för Pidgin.

Annonser